Paviljoen 2017 - Marktcommissie Beek

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Paviljoen

Bijna alle kinderen uit Beek en omgeving hebben genoten van een bezoek aan het paviljoen op de markt in Beek. Tijdens de Paasveejaarmarkt op 2 april was dit paviljoen speciaal ingericht voor een breed scala aan aaibare dieren en de kinderen waren hierbij de belangrijkste gasten. Bij binnenkomst struikelde men welhaast over de konijnen en hamsters, schaapjes en duiven. De jongelui vergaapten zich aan de hartelijkheid en dit gevoel werd nog overtroffen doordat ze in de knuffelhoek voor even een eigen beestje mochten vertroetelen. Voor vele kinderen was dit een eerste kennismaking.
De Kleinveevereniging uit Geleen/Stein draagt al jaren op de Paasveejaarmarkt bij aan deze kindvriendelijke invulling. Het hoogtepunt van het programma bestond uit ezelpresentaties en spelletjes met ezels.
Veel kinderen passeerden de grens van onzekerheid en genoten zichtbaar van een ezelritje. En als dan de stoelendans wordt gepeeld is te zien dat ezels als beste maatjes vaak meewerken of net niet. Ieder kind wilde wel het touwtje vasthouden. Dat ezels ook kunstjes kunnen doen, is nu ook duidelijk. Judith bedankt. Toen op het einde van de middag de ezels werden getrakteerd op een heus ezelbuffet, mochten op het laatst de touwtjes echt los. De kinderopvang “het Buurke” was als altijd kleurrijk aanwezig en genoot jeugdige belangstelling. Ook de Alpaca’s, helemaal uit Sweijkhuijzen, kregen veel bezoek. Ook fijn dat een nieuwe dierenarts, BieBijen uit Genhout, zich wilde presenteren. En als men een dierenschilderijtje zocht, kon men zeker een keuze maken. Het prachtige weer maakt dat de tent “open” ging en dat het terras vloeiend aansloot bij de activiteiten binnen. Men kon niet voorbij lopen aan Joëll, een ballon-beesten-knoper die de mooiste figuren ter plaatse maakte. Ook de fototentoonstelling ter gelegenheid van de 75e Paasveejaarmarkt had veel bekijks, vooral van de vooral oudere bezoekers. We mogen weer terugzien op een geslaagd Paasveejaarmarktfeest.


Foto album

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu